Οι Μινωικές Γραμμές σήκωσαν το γάντι που πέταξε ο διευθ. σύμβουλος της Hellenic SeaWays, Αντώνης Αγαπητός, όταν στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στις 30 Μαρτίου επί του πλοίου «Νήσος Σάμος», εμμέσως πλην σαφώς, είχε χαρακτηρίσει τους ισχυρισμούς των Μινωικών για «κακοδιαχείριση», ως αναληθείς και κακόβουλους.

Με νέα τους ανακοίνωση οι Μινωικές, επικαλούνται αποδεικτικά οικονομικά στοιχεία και για ακόμη μια φορά, ζητούν από την επερχόμενη έκτακτη γενική συνέλευση, να ληφθούν αποφάσεις, που θα ανατρέψουν την – όπως υποστηρίζουν- καθοδική πορεία της εταιρείας. Παράλληλα επιβεβαιώνουν τη στρατηγική επιλογή τους, για την απόκτηση του ελέγχου της Hellenic Seaways, κάτι που μπορεί να «μεταφραστεί» ότι θα διεκδικήσουν εκτός από την κτήση μεγαλύτερου πακέτου μετοχών και το «τιμόνι» της εταιρείας, έστω και άμεσα.

Στην ανακοίνωσή τους οι Μινωικές Γραμμές, αναφέρουν:

«Κατά τη χρήση 2016, το οικονομικό περιβάλλον για την ελληνική ακτοπλοΐα γενικότερα και την HSW ειδικότερα, ήταν θετικό, λόγω των χαμηλότερων τιμών 12ετίας που κατέγραψαν οι τιμές των καυσίμων, αλλά τα οικονομικά αποτελέσματα της HSW δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες των μετόχων της, καθώς σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της εκτελεστικής διοίκησης της εταιρείας:

• Ο κύκλος εργασιών παρέμεινε στάσιμος στο ποσό 132 εκατ. ευρώ, παρά τη δραστηριοποίηση της εταιρείας με 3 περισσότερα πλοία («Νήσος Σάμος», «HighSpeed 7» και «Hellenic HighSpeed»)
• 
Η λειτουργική κερδοφορία EBITDA σημείωσε μείωση 27% ή 6,5 εκατ. ευρώ και διαμορφώθηκε στα 18 εκατ. ευρώ έναντι 24,5 εκατ. το 2015.
Τα κέρδη μετά φόρων που προέρχονται από τη λειτουργία της εταιρείας, στην πραγματικότητα μειώθηκαν σε μηδενικά επίπεδα, καθώς τα ανακοινωθέντα καθαρά κέρδη 6,5 εκατ. ευρώ, προέρχονται από μία λογιστική ακροβασία, δηλαδή την αναστροφή απομείωσης πλοίων, ένα έκτακτο και μη επαναλαμβανόμενο γεγονός.

Οι ευθύνες της εκτελεστικής διοίκησης της HSW είναι προφανώς σημαντικές, καθώς υποδηλώνουν την αδυναμία της να φέρει θετικά αποτελέσματα, την έλλειψη στρατηγικής αλλά και μακρόπνοου επιχειρηματικού σχεδιασμού.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της διοίκησης της HSW:

Α) Επένδυσε «πολλά εκατομμύρια» για την επισκευή – ανακαίνιση ενός παλαιού συμβατικού πλοίου 30 ετών που βρισκόταν επί έτη αγκυροβολημένο.
Β) Προχώρησε σε πωλήσεις πλοίων με επιτυχημένη εμπορική δραστηριότητα υποθηκεύοντας τις δυνατότητες κερδοφορίας της εταιρείας. Ειδικότερα, πώλησε το ταχύπλοο καταμαράν «HighSpeed 6», έναντι 19,6 εκατ. ευρώ, το οποίο δραστηριοποιείτο με επιτυχία στη δημοφιλή εμπορική γραμμή της Σαντορίνης,
Γ) Οι μή ορθές επιχειρηματικές κινήσεις επέφεραν την επιδείνωση της χρηματοοικονομικής θέσης της εταιρείας με τη μείωση των ταμειακών διαθεσίμων και τη σημαντική αύξηση των υποχρεώσεών της.

Το 2017 με την αύξηση των τιμών καυσίμων κατά 25% περίπου, εκτιμούμε ότι θα υπάρξει περαιτέρω επιδείνωση των οικονομικών επιδόσεών της. Ως εκ τούτου, πιστεύουμε ότι είναι επιβεβλημένη η συνεννόηση των μετόχων της εταιρείας στην επερχόμενη έκτακτη γενική συνέλευση, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για την αναστροφή της οικονομικής της πορείας».


SHIPPINGnet.EU news portal

print

Leave a Reply

Your email address will not be published.