Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ), Αντώνης Νταλακογεώργος, κατά τη σημερινή κινητοποίηση στο υπουργείο Ναυτιλίας, κατήγγειλε την ύπαρξη 80-90 μικρών δεξαμενόπλοιων σαν το «Αγία Ζώνη ΙΙ», που αποτελούν οικολογικές βόμβες, έτοιμες να… εκραγούν και κίνδυνο για τη ζωή των ναυτεργατών! Τα πλοία αυτά, όπως είπε, τα περισσότερα μονοπύθμενα, είναι κατά 90% παλιά και κακοσυντηρημένα και πραγματοποιούν πετρελεύσεις, εφοδιάζοντας άλλα μεγαλύτερα πλοία στα λιμάνια, ενώ εφοδιάζουν και τα ελληνικά νησιά με καύσιμα. Πρόσθεσε επίσης, ότι από αυτά περίπου 21 δεξαμενόπλοια, έχουν πάρει παρατάσεις για την έκδοση πιστοποιητικών αξιοπλοΐας (18 από νηογνώμονες και 3 από την Επιθεώρηση Εμπορικών Πλοίων).

Ο κ. Νταλακογεώργος, δήλωσε ότι ζητήθηκε από την πολιτική ηγεσία του υπ. Ναυτιλίας, ο άμεσος αποτελεσματικός έλεγχος αξιοπλοΐας τους και η σταδιακή απόσυρσή τους και αντικατάσταση με νεότερα αξιόπλοα, ενώ για τα ερωτήματα που έθεσε η ΠΕΝΕΝ σχετικά με το ναυάγιο του «Αγία Ζώνη ΙΙ», ανέφερε ότι οι απαντήσεις που έδωσε ο γεν. γραμ. του υπουργείου Ναυτιλίας, δεν καλύπτουν τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης.

Με αφορμή την οικολογική καταστροφή που δημιούργησε με την βύθισή του το δεξαμενόπλοιο «Αγία Ζώνη ΙΙ», η διοίκηση της ΠΕΝΕΝ, ζητά να ξεκινήσει άμεσα ουσιαστικός έλεγχος σε όλα τα μικρά δεξαμενόπλοια που εφοδιάζουν ή μεταφορτώνουν με ναυτιλιακά καύσιμα όλα τα μεγάλα πλοία (ακτοπλοϊκά – φορτηγά – κρουαζιερόπλοια), όπως και αυτά που μεταφέρουν καύσιμα στα νησιά. Ο έλεγχος πρέπει να περιλαμβάνει όλους τους τομείς: ναυπηγικό – κατασκευαστικό, μηχανολογικό, σωστικά & πυροσβεστικά μέσα κ.λπ.

Όπως επισημαίνει η ΠΕΝΕΝ, τα πλοία αυτά, στη συντριπτική πλειονότητά τους είναι υπερήλικα, ελλιπώς συντηρημένα, ενώ οι έλεγχοι από την Επιθεώρηση Εμπορικών Πλοίων, θεωρεί ότι όπως γίνονται είναι ανεπαρκείς και αναποτελεσματικοί!

To «Αγία Ζώνη ΙΙ»

Σε σχετική ανακοίνωσή της η ΠΕΝΕΝ αναφέρει ότι «πληροφορίες, στοιχεία και πολλές ισχυρές ενδείξεις, δημιουργούν εύλογα ερωτηματικά για την ποιότητα των ελέγχων – επιθεωρήσεων, γεγονός που δείχνει την αναξιοπιστία των πιστοποιητικών αξιοπλοΐας, που εκδίδουν οι αρμόδιες αρχές.

Κατά την ΠΕΝΕΝ, αυτά τα πλοία, αποτελούν συνεχή κίνδυνο για την ανθρώπινη ζωή στη θάλασσα καθώς είναι πλωτές οικολογικές βόμβες, έτοιμες να πυροδοτήσουν μεγάλες θαλάσσιες οικολογικές καταστροφές! Η ριζική λύση δεν είναι τα διάφορα πασαλείμματα και ημίμετρα της κυβέρνησης αλλά, μικρό σε διάρκεια χρονοδιάγραμμα για την απόσυρσή αντικατάστασή τους με νέα σύγχρονα και ασφαλή πλοία.

Επιπλέον η ΠΕΝΕΝ, ζητά να καθορισθεί η επάνδρωση σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες των πλοίων και να καταργηθούν όλες οι ειδικές συνθέσεις που έχουν δοθεί κατά παρέκκλιση της νομοθεσίας.

Η ΠΕΝΕΝ καταγγέλλει ότι μια σειρά εταιρείες και πλοία αυτής της ομάδας ευθύνονται για το μακρόχρονο λαθρεμπόριο καυσίμων και την γενικευμένη φοροδιαφυγή, αφού το κύκλωμα των λαθρεμπόρων καυσίμων καλά κρατεί και όπως όλα δείχνουν η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν επεδίωξε στα 2,5 χρόνια της θητείας της, να ανοίξει μέτωπο για την πάταξή του.

► Στην ανακοίνωσή της η ΠΕΝΕΝ, αναφέρει ακόμα, ότι:

Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν από το γραφείο του πρωθυπουργού, αφορούν την ανάκληση όλων των παρατάσεων σχετικά με την λήξη των πιστοποιητικών αξιοπλοΐας, την μετάθεση των αρμοδιοτήτων του Κ.Ε.Ε.Π στους νηογνώμονες και την διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης όλων των εμπλεκομένων με την κρίση περί αξιοπλοΐας του «Αγία Ζώνη ΙΙ».

Η μετάθεση των αρμοδιοτήτων της Επιθεώρησης Εμπορικών Πλοίων στους νηογνώμονες, δεν διασφαλίζει την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας και την αξιοπλοΐα των πλοίων, αν ληφθεί υπόψη η αντίστοιχη τραγική εμπειρία από τους ιδιωτικούς νηογνώμονες, που είχαν τον έλεγχο και την παρακολούθηση του πλωτού φέρετρου «Εξπρές Σαμίνα», το οποίο έστειλε στον βυθό 86 ανθρώπινες ζωές, το τσιμεντάδικο φορτηγό «Δύστος»,  που οδήγησε στον υγρό τάφο 21 Έλληνες ναυτεργάτες αλλά και το κρουαζιερόπλοιο «Sea Diamond», όπου έχασαν την ζωή τους 2 επιβάτες!

Εκείνο που χρειάζεται είναι να κοπεί ο ομφάλιος λώρος – δεσμός της Επιθεώρηση Εμπορικών Πλοίων με το εφοπλιστικό κεφάλαιο, να αναβαθμιστεί – ενισχυθεί με εξειδικευμένο καταρτισμένο επιστημονικό προσωπικό, με τη συμμετοχή εκπροσώπων των ναυτεργατών και άλλων επιστημονικών  φορέων, να θεσμοθετηθεί η διαφάνεια στους ελέγχους και να υπάρχει περιοδική λογοδοσία – ανάκληση επιθεωρητών, για την προστασία της ζωής ναυτεργατών, επιβατών, την προστασία της ναυσιπλοΐας και του περιβάλλοντος.


► Ο Στάθης Λεουτσάκος, που εκπροσώπησε τη Λαϊκή Ενότητα (ΛΑΕ), στη σημερινή κινητοποίηση στο υπ. Ναυτιλίας, δήλωσε ότι για την οικολογική καταστροφή στο Σαρωνικό από το ναυάγιο, φυσικός ένοχος είναι η πλοιοκτήτρια εταιρεία του «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ» και ηθικά ένοχη, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας, ζητώντας παράλληλα την παραίτηση του ΥΕΝ Π. Κουρουμπλή.

Ο κ. Λεουτσάκος, τόνισε επίσης, ότι 2 φορές η Ελλάδα άσκησε βέτο στην ΕΕ και τις δύο για να μην αποσυρθούν τα μονοπύθμενα δεξαμενόπλοια, αναφερόμενος σε σχετική οδηγία που τέθηκε σε ισχύ από το 2008.

print

Leave a Reply

Your email address will not be published.