Την προοπτική εξέλιξης των αποφοίτων ΕΠΑΛ Ναυτικού Τομέα ώστε να φθάνουν μέχρι του βαθμού του Α΄ πλοιάρχου και A΄ μηχανικού Εμπορικού Ναυτικού, συζήτησε ο υπ. Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής με τον υφυπ. Παιδείας Δημήτρη Μπαξεβανάκη, σε σύσκεψη που συγκλήθηκε στο ΥΝΑΝΠ.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο ΓΓ Ναυτιλίας Διονύσης Χαράλαμπος Καλαματιανός, ο πρόεδρος του Ναυτικού Επιμελητηρίου Γιώργος Πατέρας, ο δ/ντής ΚΕΣΕΝ Πλοιάρχων Στέφανος Αμαριώτης, ο πρόεδρος της ΠΕΠΕΝ Μανώλης Τσικαλάκης και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Κατά τη σύσκεψη διαπιστώθηκε η ανάγκη να αυξηθεί ο αριθμός των νέων που στρέφονται στο ναυτικό επάγγελμα, αλλά και οι πραγματικές ανάγκες για τη θεωρητική εκπαίδευση των αξιωματικών του Εμπορικού Ναυτικού. Διαπιστώθηκε η ανάγκη, οι αξιωματικοί του Εμπορικού Ναυτικού, πλοίαρχοι και μηχανικοί, να μπορούν να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες υψηλές προδιαγραφές των πλοίων.

Επίσης συμφωνήθηκε σε επόμενη συνάντηση, να συζητηθούν οι ουσιαστικές προϋποθέσεις, υπό τις οποίες θα μπορούσαν να εξελιχθούν οι απόφοιτοι ΕΠΑΛ Ναυτικού Τομέα σε αξιωματικούς Εμπορικού Ναυτικού Α΄ Τάξεως.

print

Leave a Reply

Your email address will not be published.