ΚΥΣΕΑ
Νέος αρχηγός στο Λιμενικό Σώμα ο Αθανάσιος Μπούσιος

NOV, 26.2009


Ο νέος αρχηγός Λ.Σ., Αθανάσιος Μπούσιος

Το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών & Άμυνας (ΚΥΣΕΑ), με τη σημερινή απόφαση της 7ης συνεδρίασής του, επέλεξε ομόφωνα, ως νέο αρχηγό του Λιμενικού Σώματος τον αντιναύαρχο Αθανάσιο Μπούσιο, σημειώνοντας ότι  συγκεντρώνει σε απόλυτο βαθμό όλα τα απαιτούμενα από το νόμο προσόντα, προς κάλυψη της κενής θέσης του αρχηγού Λιμενικού Σώματος.

Το ΚΥΣΕΑ, παράλληλα, έθεσε σε αυτεπάγγελτη αποστρατεία τον παραιτηθέντα αρχηγό Λ.Σ., αντιναύαρχο Θεόδωρο Ρεντζεπέρη, ως ευδοκίμως τερματίσαντα τη σταδιοδρομία του και του απένειμε τον τίτλο του επίτιμου αρχηγού Λ.Σ. και του ναυάρχου Λ.Σ. εν αποστρατεία.

  • Η επιλογή του κ. Μπούσιου στην ηγεσία, συμπίπτει χρονικά με την ιστορική στιγμή της αναμόρφωσης του πολιτικού φορέα της ναυτιλίας και την αναγέννηση του Λιμενικού Σώματος σε νέα οργανωτική δομή.

Η θητεία του κ. Μπούσιου, αποτελεί αναμφισβήτητα μια μεγάλη πρόκληση και για τον ίδιο, καθώς σε αυτόν ανατίθεται ο ρόλος για την εφαρμογή και θεμελίωση των θεσμικών μεταρρυθμίσεων, που στόχο έχουν την αναβάθμιση του Λ.Σ., την ενίσχυση της επιχειρησιακής ικανότητάς του και την αποτελεσματική παρέμβαση του Σώματος στην υπηρεσία της προστασίας του πολίτη, σε πλήρη ευθυγράμμιση με το γενικότερο πολιτικό σχεδιασμό της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.

   
   

Coast Guard

HOME

   

 

MARITIMEnet.EU news pool